Italien

Ferieboliger og campingpladser i Italien

Den perfekte kør selv ferie går til Italien! Italien er uden sammenligning kør-selv-folkets foretrukne rejsemål i Europa, hvilket er fuldt ud forståeligt.

For det første er afstanden fra Danmark til Italien overkommelig – man kan faktisk køre til Norditalien i ét stræk (selv om vi stærkt anbefaler, at man tager en overnatning i Tyskland eller Østrig på vejen ud og hjem).

For det andet er kør selv ferie til Italien = ferie i Europas mest børnevenlige land. Italienerne elsker børn, som er velset på alle restauranter, hvor der i øvrigt altid er børnenes favoritter i form af spaghetti med kødsauce, wienerschnitzler (på italiensk “milanese”), pommes frites og meget andet.

For det tredje er der næppe noget andet europæisk land, som kan opvise så rigt varierede landskaber: Bjergkæderne Dolomitterne og Appenninerne, Toscana og Umbrien med deres grønne bakker og vinmarker, flade og alligevel smukke landskaber som Po-sletten, vidunderlige klippekyster ved Sorrento og Amalfi m.fl., og selvfølgelig også uforlignelige strande navnlig ved Adriaterhavet, men også ved Middelhavet, og endelig må vi ikke glemme de mange smukke søer som Gardasøen, Como, Maggiore, Trasimeno for blot at nævne nogle få stykker. – Ved mange af søerne tilbyder 1 Step Away et bredt udvalg af ferieboliger og campingpladser til den perfekte familieferie.

Lækre egnsretter

Når den italienske gastronomi er så berømt, så skyldes det, at hver eneste region har sine egne specialiteter, som de har fastholdt gennem tiderne. Retter som de ovenfor nævnte spaghetti med kødsauce, wienerschnitzel o.l. går selvfølgelig igen i hele landet, men de lokale specialiteter skal man absolut ikke gå glip af. Hvad enten det drejer sig om fisk, kød, frugt eller grønsager, kan man være sikker på, at kvaliteten er i orden (italienerne selv accepterer ikke underlødige madvarer), selv på turistrestauranterne. Prøv dog at undgå disse og søg i stedet hen til de steder, hvor de lokale selv spiser, så står de gode oplevelser i kø. Hvis man endelig i madmæssig sammenhæng skal udpege én bestemt region, må det være Emilia-Romagna med hovedstaden Bologna, hvis køkken er berømt i hele Italien, men som sagt går man ikke galt i byen i resten af landet.

Kør selv ferie til Italien

Det geniale ved at tage på kør selv ferie til Italien, er at man har egen bil til rådighed, og det derfor er utrolig let at komme rundt at opleve hele det smukke land. Italien må også betegnes som Europas kulturland nummer et. Det siges, at hele 90% af Europas kulturskatte findes i Italien, og det skal nok passe. Romertiden, middelalderen, renæssancen, alle er de rigt repræsenterede i form af bygningsværker, malerier, skulpturer osv. Faktisk kan man ikke stikke en spade i jorden uden at støde på en eller anden form for fortidsminde, hvilket bl.a. er med til at forsinke en masse byggeprojekter, f.eks. udbygningen af Roms metro! Overalt finder man enestående arkitektur i form af slotte, herskabsvillaer, arkader, klostre og kirker.

I Toscana og Lazio finder man levn fra etruskertiden, som selv børnene bliver fascineret af, når de ser f.eks. hulemalerier og relikvier i de mange spændende museer, f.eks. i den pragtfuldt beliggende by, Volterra i Pisa-provinsen.

Italiernerne imødekomme folkefærd

Og så må vi ikke glemme italienerne selv. Det er nok ingen overdrivelse at påstår, at det er Europas venligste og mest imødekommende folkefærd. De er måske ikke verdens mest sprogkyndige, men med fagter og et smil har man let ved at kommunikere med dem. Italienerne er også meget stolte af deres kulturtraditioner, og kan udbrede sig i timevis om disse – eller om mad, eller om de altid forsinkede tog, eller om sicilianere (hvis man er norditaliener) eller om norditalienerne (hvis man er fra Syditalien); der mangler aldrig noget at snakke om. Hvis man endelig skal tale om nogen, som italienerne ser lidt skævt til, er det franskmændene – men det er gensidigt og med et glimt i øjet…

Italien – forlystelsesparker og vandland

Italien har udover ovenstående skønne kulturelle områder også et hav af aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Ved Adriaterhavskysten kan vi bl.a. nævne det store badeland “Caribe Bay” som er beliggende tæt på den livlige turistby Jesolo. I Caribe Bay kan du hurtigt få en hel dag til at gå. Ved Gardasøen skal vi selvfølgelig slå et slag for Gardaland som er Italiens største forlystelsespark. Gardaland har årligt næsten 3 mio. besøgende og er derfor også en af Europas største forlystelsesparker.

Filtrér dine resultater