Ligurien

Kør selv ferie til Ligurien 

Ligurien som er beliggende på den italienske middelhavskyst strækker sig hele 1.300 km fra Ventimiglia ved den franske grænse til byen Messina, hvorfra der går færger til Sicilien. Landskabet er utroligt afvekslende, men også utroligt smukt. Undervejs passerer man skønne byer som Genova, Pisa og Napoli samt et hav af mindre kystbyer i regionerne Ligurien, Toscana, Lazio og Campania. Et glitrende, azurblåt hav byder på fine bademuligheder fra strande som veksler mellem småsten, klipper og sand. Klimamæssigt er der naturligvis forskelle fra nord til syd, men det bliver aldrig rigtigt koldt og sjældent ubehageligt varmt takket være den svalende brise. 1 Step Away tilbyder ferieboliger, campingpladser og hoteller på de mest populære destinationer på kysten. Her kan nævnes f.eks. Imperia, Loano, Pietra Ligure samt mange andre hyggelige små byer. Fælles for alle byerne på Ligurien er at man finder gode restauranter og cafeer, samt et bredt udvalg butikker. De kan alle anbefales hvis du vil på kør selv ferie til Italien i sommerferien!

Blomsterrivieraen

Navnlig Ligurien, også kendt som den italienske blomsterriviera, er meget populært blandt turister. Det var i slutningen af 1800-tallet, at området blev “opdaget” af den britiske overklasse, som hurtigt blev et fast indslag på strandene og på caféerne i de charmerende, historiske byer langs Middelhavet. I modsætning til Adriaterhavet findes der her ingen kunstigt anlagte feriebyer med alenlange, brede sandstrande. I Ligurien finder man mest stenstrande ud for kendte byer som San Remo, Alassio og Pietra Ligure. Tag endelig på besøg i disse byer, og gerne også til regionshovedstaden, det smukke Genova, som byder på et imponerende historisk centrum og et verdenskendt akvarium.

Gastronomiske specialiteter

Det ville føre for vidt her at nævne alle de utallige seværdigheder, man kan nyde på denne strækning, ligesom der er et rigt udvalg af regionale køkkener, hvert med sine egne specialiteter. Det siger dog sig selv, at det er fisk og skaldyr, som er i højsædet, og dem må man ikke snyde sig selv for. Der er mange flere forskellige slags, end man er vant til hjemmefra, så det er bare om at prøve sig frem til ens egne favoritter. Hvis vi skal nævne vore egne favoritter, så må de være ”branzino” og ”dorada” inden for hvidfiskesorter, og ”cozze” (muslinger) og ”vongole” (venusmuslinger) inden for skaldyr. Klassiske retter er spaghetti med vongole eller med mange forskellige skaldyr: spaghetti allo scoglio.

Vi kan anbefale kør selv ferie til Ligurien, og det er et rigtig godt alternativ til de klassiske feriedestinationer ved Adriaterhavet og Gardasøen. Generelt er ferieboligerne og campingpladserne i dette område af rigtig god kvalitet. Residence Sant Anna er en af vores favorit steder i Ligurien, her bor man i udkanten af den hyggelige by Pietra Ligure i fine lejligheder med havudsigt 

Planlægger du en kør selv ferie til Ligurien, kan du altid holde øje med vejret på YR: https://www.yr.no/sted/Italia/Liguria/

Filtrér dine resultater