Grado

Kør selv ferie til Grado 

Ligesom Caorle er Grado en af de få byer med et autentisk historisk centrum på strækningen mellem Venedig og Trieste. Den gamle bydel præges af smukke, venezianske bygninger i de smalle gader og omkring de flotte torve. Ud over mange spændende butikker med alt fra madvarer til eksklusivt modetøj finder man et stort udvalg af barer, “gelaterier” (isbarer) og restauranter, hvor navnlig friske fisk og skaldyr dominerer menuerne. I havneindløbet, som nærmest skærer byen over i to dele, ligger fiskerbådene langs kajanlægget, og er man tidligt oppe, er der gode køb at gøre, som man kan eksperimentere med i sit “eget” køkken. Strandene i Grado er sandstrande, der dog er meget lavvandede, så man skal et godt stykke ud for rigtigt at kunne svømme i det lune Adriaterhav.

Vores ferieboliger ved Grado

Der er mange hoteller i selve byen, mens der 5-6 km nord for ligger tre store, meget fine campingpladser. Af disse tre campingpladser tilbyder vi Villaggio Europa, der ligeledes ligger ud til havet og blot 5 km fra Grado centrum. På begge campingpladser tilbyder vi fine mobilhomes, og begge pladser har et godt poolområde og er meget familievenlige.

Mange nærliggende udflugtsmuligheder

Fra Grado har man de fineste udflugtsmuligheder: Tager man motorvejen vestpå, kommer man til Venedig på ca. fem kvarter; østpå ad strandvejen kommer man til storbyen Trieste, som er nærmest ukendt, hvilket er en blodig uretfærdighed. Her finder man den flottest tænkelige arkitektur fra Østrig-Ungarn tiden, store åbne pladser med caféer og restauranter, en livlig havn, mange elegante butikker og ikke mindst “il tram”, som er en gammeldags sporvogn à la San Francisco, som klatrer op ad bjerget mod grænsebyen Opicina med fantastiske panoramaer undervejs. Længere østpå, inde i Slovenien, kommer man til byen Postojna med nogle af Europas største og flotteste drypstenshuler. En tur til såvel den slovenske som den kroatiske del af halvøen Istrien er en anden, nærliggende udflugtsmulighed.

Husk I kan altid holde jer opdateret på vejret på jeres destination via YR: https://www.yr.no/place/Italy/Friuli-Venezia_Giulia/Grado/

Filtrér dine resultater