Frankrig

Kør selv ferie til Frankrig

Der er ikke noget at sige til, at kør selv ferie til Frankrig er populært. Landskabsmæssigt har landet det hele. Fra Alperne i øst, til den flade Atlanterhavskyst i vest; fra Bretagnes og Normandiets dramatiske klippekyster til Den Franske Riviera med berømte byer og strande. Der imellem finder man vidt strakte kornmarker, Auvergnes vulkanlandskab, de smukke søer og skove i Le Limousin, de udstrakte vinmarker i Alsace – og så et væld af fantastiske, større og mindre byer og middelalderlandsbyer.

For blot at nævne nogle få aspekter af landskabet. 1 Step Away tilbyder både ferieboliger, campingpladser og hoteller på et stort udvalg af destinationer.

Den Franske Atlanterhavskyst

Den Franske Atlanterhavskyst, altså den franske vestkyst, byder på fantastiske sandstrande og et antal solskinstimer, som ikke står tilbage for Middelhavskystens. Denne kyststrækning, som er mindre kendt blandt danskerne (svenskerne har opdaget den for længe siden), er meget mindre turistet end Middelhavet og har et spændende bagland med grønne bakker, kløfter, floder, flotte byer og søvnige landsbyer. Hverken alperne eller middelhavskysten behøver nogen nærmere præsentation – de første for deres fænomenale skiområder, det sidste for det mondæne badeliv, i hvert fald på den østlige del.

Ferie i Sydfrankrig – Flotte landskaber og skønne sandstrande

De franske byer er et kapitel for sig. Vi springer over Paris og Nice, som er kendt af alle. Det er selvfølgelig værd at nævne Den Franske Riviera med alle de skønne byer: Cannes, Antibes, St. Tropez osv.

Ellers kan vi anbefale, at man, hvis man har mulighed for det, besøger Toulouse (smukke rødstensbygninger), Montpellier (spændende arkitektur og et myldrende studenterliv), Perpignan (fascinerende blanding af fransk og catalansk kultur), Carcassonne (den højtbeliggende gamle bydel med en fantastisk bymur), Lyon (Frankrigs gastronomiske hovedstad), Strasbourg (meget ”alsacisk” med flotte bindingsværkshuse og flere Michelin-stjernede restauranter) og Marseille (Frankrigs næststørste by med et pulserende havneområde, et utal af caféer og restauranter, og en fascinerende gammel bydel).

Andre besøgsværdige byer, som vi vil nævne i flæng er Poitiers, La Rochelle, Colmar, Mulhouse, Besançon, Angoulême, Montauban, Albi, Cahors, Avignon og Nîmes – blot nogle få eksempler.

Normandiet og Bretagne – Gastronomi i verdensklasse

Så er der gastronomien. Fois gras (fy!) fra Alsace og Dordogne, oksekød fra le Limousin, pandekager i alle afskygninger fra Bretagne og Normandiet, cassoulet fra Toulouse og omegn, fisk og skaldyr fra alle kysterne, kyllinger fra Bresse, bouillabaisse fra Marseille og meget andet. Vinene, der drikkes hertil er lige så kendte.: Hvide vine fra Alsace, røde vine fra Bordeaux, Rhône, Languedoc og Bourgogne, champagne fra regionen af samme navn og flere andre, mindre kendte vintyper og -områder.

De fleste restauranter tilbyder ”prix fixe” menuer til forskellige priser, altså to, tre eller fire retter til en fast pris, og hvor der er valgmuligheder inden for de forskellige serveringer. Ofte er husets vin inkluderet i prisen. Man vælger altså efter smag og pengepung.

Frankrig har ry for at være et dyrt rejseland, men det er en sandhed med mange modifikationer. Vist kan man spise og drikke sig fattig på de berømte restauranter i turistområderne, men man skal ofte få skridt væk for at finde glimrende, familie- og pengepungsvenlige restauranter, hvor maden måske ikke er helt så raffineret, men ikke lader noget tilbage at ønske mht. til smag og kreativitet.

Køber man ind på et lokalt marked (alle byerne har mindst ét), finder man de fineste råvarer til fornuftige priser og dermed et glimrende udgangspunkt for at eksperimentere i ”eget” køkken i en lejet feriebolig eller mobilhome

Filtrér dine resultater