Den Franske Riviera

Kør selv ferie til Den Franske Riviera

Stort udvalg af ferieboliger, campingpladser og hoteller på de mest populære destinationer i Sydeuropa.

Den sagnomspundne Franske Riviera er – når man ser bort fra Paris – Frankrigs turistområde par excellence.

Siden slutningen af 1800-tallet, da den engelske elite valgte området som deres foretrukne feriested, er den franske Riviera blevet hele Europas mest attråværdige destination. Årsagerne hertil er mange, men det er først og fremmest det fantastiske klima, som gør kysten så attraktiv. Selv om vinteren bliver her aldrig for alvor koldt, og midt om sommeren bliver det sjældent for varmt. Hertil kommer dejlige sand- og stenstrande ud til det azurblå (heraf navnet Côte d’Azur) Middelhav, hvor der kan bades fra tidligt forår til sent efterår. Kør selv ferie til den Franske Riviera har altid været utrolig populært!

Provence, Vin- & Lavendelmarker

Bag kysten ligger det smukke provençalske landskab med både bjerge, blide bakker, skønne gamle landsbyer og lavendelduftende marker, vinmarker og olivenlunde. Den smukke regionshovedstad, Nice, er en af verdens mest elegante byer med alt, hvad hjertet kan begære. Her finder man luksushoteller langs den stilige strandpromenade – den berømte Promenade des Anglais – en hyggelig gammel bydel med marked og restauranter, flotte pladser og forretningsstrøg samt et myldrende folkeliv i de mange barer og restauranter i alle prisklasser.

Rivieraen starter egentlig i Menton, lige efter den italienske grænse ved Ventimiglia, fortsætter vestpå og passerer lilleputstaten Monaco, Nice, middelalderbyen Antibes med Picassomuséet og tvillingebyen Juan-les-Pins, det mondæne Cannes med strandpromenaden La Croisette og den gamle bydel Le Suquet, og videre forbi dejlige byer som Fréjus, Sainte-Maxime og til det berømte og berygtede Saint-Tropez. I alle disse skønne områder kan man finde skønne ferieboliger og campingpladser med mobilhomes. Der er noget til en hver smag!

Er man til eksotiske biler, er det hér, man finder dem nærmest skødesløst henslængt langs fortovene: Maserati, Ferrari, Lamborghini, Rolls, Bentley, Porsche og de dyreste Mercedes’er. You name it…

Det er også nemt at komme til Rivieraen. Til trods for, at Nice langtfra er en af Frankrigs største byer, har den landets næst-travleste lufthavn, hvilket jo siger noget om områdets popularitet. Rejser man med tog, er der TGV-forbindelse (Frankrigs superhurtige togbane) fra Paris til Nice; den 950 km lange tur tager knap seks timer fra bymidte til bymidte. I bil er der motorvej hele vejen fra Danmark til Rivieraen via Frankfurt, Strasbourg og Lyon. Det kan køres i ét stræk, men de fleste foretrækker at tage en overnatning i Tyskland eller Alsace.

Filtrér dine resultater