Zadar

Kør selv ferie til Zadar

Zadar var Dalmatiens tidligere hovedstad, og er en by der har meget at byde på. Også her finder man den smukke venezianske byggestil, dejlige åbne pladser og små gyder inden for bymuren som i Split, samt flere flotte kirker, hvoraf den ældste, en rundkirke, er 1000 år gammel. Byens historie kan spores tilbage til romertiden. Byen lokker desuden med et hav af butikker og dejlige restauranter med såvel lokale som internationale retter. Gå dog ikke glip af et måltid med friske fisk og skaldyr, som de lokale er ”verdensmestre” i at tilberede.

Camping og ferielejligheder ved Zadar

Omkring 14 km nord for Zadar ligger skønne Camping Zaton Holiday Resort, hvor vi både tilbyder mobilhomes, glamping telte og lejligheder. Pladsen er stor og med mange gode faciliteter, bla. det store poolområde der ligger direkte ned til stranden. Fra Zaton er der ca. et kvarter i bil til Zadar, og man er derfor hurtigt inde i byen. På pladsen er dog restaurant og et lille supermarked til rådighed.

Værd at se i området

Den charmerende lille by, Nin, ligger kun fem minutters kørsel fra Zaton. Byen, som i sin tid var hele Kroatiens hovedstad, har en 3.000 år lang historie og er spændende at slentre rundt i. Fra Zadar går der færger ud til de nærliggende øer, bl.a. Ugljan og Dugi Otok. Fra Zaton er der heller ikke langt til den smukke Paklenica nationalpark eller til den flotte bro over til øen Pag, hvor man finder ejendommelige, næsten måneagtige landskaber. Har man lidt god tid, kan man køre op til Stara Novalja på øens nordende og derfra tager færgen over til Prizna på fastlandet. Herfra er der en underskøn tur ad kystvejen tilbage til Zaton. I øvrigt er det blevet meget nemmere at køre til Zaton takket være den imponerende motorvej fra Zagreb til Split.

Filtrér dine resultater