Costa Dorada

Kør selv ferie til Costa Dorada

Ferie til Costa Dorada er kyststrækningen syd for Barcelona og ned til Tarragona-provinsen, den er knap så kendt som Costa Brava, men også her finder man de lange, brede sandstrande og flere større og mindre feriebyer.

Straks syd for Barcelona finder man den kendte ferieby, Sitges, som helt tilbage fra 1950’erne har været et af Spaniens foretrukne destinationer for unge mennesker fra hele Europa på jagt efter sol, strand og det pulserende liv med masser af underholdningsmuligheder i form af bl.a. diskoteker. I 50’erne og 60’erne var det på mode at slå sig ned på stranden med sit telt eller sovepose, og kun bevæge sig derfra for at fouragere. I dag er det lidt mere mondænt…

Syd for Sitges ligger provinshovedstaden, Tarragona – en stort set ukendt, men meget flot middelalderby. Her møder man ikke mange turister, men derimod et livligt mylder af lokale indbyggere på indkøb eller som blot nyder livet på caféerne.

Børnevenlige strande og byer

Lidt syd for Tarragona kommer man til nabobyerne Salou og Miami Playa, begge med de fineste sandstrande og alle de faciliteter, som feriegæsterne har behov for. Der er mange hoteller, ferieboliger, barer, diskoteker, restauranter i alle afskygninger og indkøbsmuligheder i supermarkeder og lokale butikker. Det er byer, hvor navnlig familier med børn søger hen, men også unge singler nyder godt af de mange underholdningstilbud. I udkanten af byen ligger ”Universal Studios Port Aventura”, som er en berømt temapark med et fantastisk vandland, shows, butikker, restauranter, hoteller og meget mere. Børnene vil helt sikkert plage om at få lov til at tilbringe flere dage i denne kæmpestore og fascinerende forlystelsespark.

Barcelona er et oplagt udflugtsmål, som nås på en bekvem dagsudflugt ad motorvejen. Tarragona er allerede nævnt, men man bør unde sig nogle ture op i det smukke bagland til nogle af de søvnige, små landsbyer, hvor tiden synes at have stået stille. Her kan man opleve det autentiske Spanien uden at gå rundt i en kødrand af turister.

Filtrér dine resultater