Adriaterhavet – Nord

Kør-selv ferie til Adriaterhavet i Italien

Den italienske adriaterhavskyst strækker sig fra Trieste i nordøst til Lecce på “støvlehælen”, en strækning på over 1.100 kilometer! Vore rejsemål på den nordlige del af kysten er inden for bekvem køreafstand fra Danmark, og det er her, øst for Venedig, at man finder den lange sandtange, som danskerne omtaler som “Lidoen”, med et hav af campingpladser og feriecentre. Kysten langs Adriaterhavet udmærker sig først og fremmest ved de lange, brede og meget børnevenlige sandstrande, og man er derfor sikret en børnevenlig ferie i området ved “Lidoen”.

Ferieboliger og campingpladser

Langs den nordlige del af adriaterhavskysten findes mange populære feriebyer. Værd at nævne er især Bibione (danskernes favorit!), Lignano, Grado, Caorle og Jesolo, samt de syv “lidi” ud for byen Comacchio, ca. 100 km syd for Venedig. I disse feriebyer finder man tusindvis af indkvarteringsmuligheder i form af ferielejligheder, hoteller og campingpladser, ligesom de alle er meget velforsynede med indkøbsmuligheder, barer, restauranter og isbarer. I Bibione har vi mange ferieboliger, og vi kan især fremhæve Villaggio Lido del Sole, et dejligt feriecenter i gåafstand til strand og indkøb. I Caorle er Camping San Francesco en god campingplads, der værd at nævne, med stort vandland, poolområde og mange andre faciliteter faciliteter. Mod vest finder man Jesolo og feriecenteret Green Village som også har rigtig fine ferieboliger.

Byer i området

Mens Lignano, Bibione og  Lido di Jesolo er “rene” feriebyer ved Adriaterhavet, finder man både i Grado og i Caorle skønne middelalderbycentre med små torve, smalle gyder og farverige huse i veneziansk stil. Fortsætter man syd for Venedig, kommer man efter 40 km til det charmerende Chioggia, kendt som lille Venedig pga. kanalerne og den venezianske arkitektur. Endnu 60 km længere mod syd finder man byen Comacchio’s syd såkaldte “lidi”, som er badebyer, hvor befolkningen fra bl.a. Ferrara, Modena og Bologna kører ud i weekenderne; om  sommeren for at bade og om vinteren for at gå ture langs stranden og spise et godt måltid på en af de utallige fiskerestauranter.

Seværdigheder ved Adriaterhavet

Kyststrækningen byder på mange fremragende seværdigheder, som man nemt kan komme rundt til, når man har sin egen bil med på ferien. Den største attraktion er Venedig, som næppe behøver nogen videre præsentation. Skal man hertil, er det smartest at lade bilen stå på en p-plads ved et af de steder, hvorfra der sejler færger ind til byen, f.eks. Punta Sabbioni vest for Jesolo. En overset perle er Trieste, som ligger længst mod øst ved grænsen til Slovenien. Trieste er en stor og graciøs havneby med store, åbne pladser, elegante shopping-gader og masser af atmosfærefyldte caféer og restauranter, f.eks. den berømte Caffè degli Specchi (spejlcaféen) på Piazza Unità d’Italia, som i den ene ende åbner sig mod havnen. Fra centrum kører en sanfrancisco-lignende sporvogn, “il tram”, op ad bjerget til grænsebyen Opicina (“Opčina” på slovensk) med fantastiske panoramaer undervejs; der noget, man absolut ikke skal snyde sig selv – og børnene – for! Fra Trieste kommer man også nemt og hurtigt til slovenske Postojna med Europas mest spektakulære drypstenshuler.

Husk I kan altid holde jer opdateret på vejret via YR: https://www.yr.no/sted/Italia/Veneto/Jesolo/

Filtrér dine resultater