Caorle

Kør selv ferie til Caorle

Caorle er den perfekte destination til kør selv ferien i Italien. Det er vor egen favorit på kyststrækningen mellem Venedig og Trieste; faktisk ligger byen ca. midt imellem disse. Og hvorfor netop Caorle? Jo, fordi det er en af kun to byer (den anden er Grado) på den nordlige adriaterhavskyst med et ægte historisk centrum. Og dette centrum kaldes ”lille Venedig”, ikke fordi der er kanaler, men fordi de smukke pladser og smalle gyder er holdt i 100% veneziansk stil.

Her blander et mylder af lokale fastboende og turister sig i en hyggelig atmosfære, som ikke kan sammenlignes med de deciderede turistbyer som Jesolo og Bibione. Også den store fiskerihavn er et farverigt skue. Man har sørget omhyggeligt for at holde det gamle centrum fri for hoteller og ferieboliger, så her finder du kun butikker, kaffe- og isbarer, og lækre restauranter med ikke mindst fiske- og skaldyrsspecialiteter. Prøv for eksempel ”Da Nappa” eller ”Belgau”, men husk at bestille plads i højsæsonen! Uden for det historiske centrum er der masser af andre butikker og restauranter, og her findes mange hoteller, campingpladser og enkelte residencer.

Ferieboliger i Caorle, Altanea og Porto Santa Margherita

I forstaden Porto Santa Margherita, ca. 5 min. i bil fra centrum, er der en flot lystbådehavn og igen et stort udvalg af barer og restauranter, hoteller samt en del feriecentre med lejligheder af hovedsagelig lidt ældre tilsnit. Lidt længere ude endnu findes det relativt nybyggede område, Altanea, med et stort supermarked, flere restauranter og mange ferieboliger med flotte, moderne lejligheder og rækkehuse med alle moderne bekvemmeligheder. Ferieboliger i Caorle er i høj kurs uanset om det er i Altanea eller i Caorle centrum, så vi anbefaler at I er tidlig ude. Vi kan f.eks. anbefale det skønne feriecenter Villaggio Ai Pini som består af flotte ferieboliger omkring en skøn pool.

Udflugter på Adriaterhavskysten

Når du har bilen med, skal du sikkert også på udflugt et par gange i løbet af ferien. Fra Caorle er der kun ca. 60 km til sagnomspundne Venedig, hvor du kan sejle i gondol på kanalerne (dyrt, men underholdende), drikke en espresso på den smukke Markusplads (også rævedyrt, men gør det én gang i livet) eller blot slentre rundt og blive betaget af byens helt specielle arkitektur. Skal du have noget at spise, så søg væk fra turistmylderet og find en listig, lille restaurant, hvor de lokale kommer: Du spiser bedre og betaler mindre!

Ca. 70 km i modsat retning fra Venedig finder du den oversete, men meget flotte by, Trieste. Kør ad den smukke kystvej hertil fra Monfalcone, og du bliver belønnet med nogle vidunderlige panoramaer, bl.a. helt over til den slovenske og kroatiske halvø, Istrien. I Trieste finder du en helt anden arkitektur end i Venedig. Her er der statelige, neoklassiske bygninger fra byens fortid under Østrig-Ungarn, ligesom den slovenske indflydelse også er tydelig (byen ligger på grænsen til Slovenien og har flere gange skiftet ”nationalitet”).

Den store plads, Piazza Unità, åbner sig mod havnen og er en af Italiens flotteste pladser, hvor du også finder den historiske Caffè San Marco, som du ikke må gå glip af. En helt særskilt oplevelse er den San Francisco-lignende sporvogn, som fra det centrale Trieste arbejder sig møjsommeligt op til grænsebyen Opicina og byder undervejs på storslåede udsigter over Trieste og Adriaterhavet. Sporvognen kørte i løbet af sommeren 2014 og fortsætter forhåbentlig i fremtiden.

Filtrér dine resultater