Rabac

Kør selv ferie til Rabac 

Den lille by Rabac ligger på østsiden af Istrien og hænger sammen med byen Labin. Vejen herfra til Rabac går først nedad med mange kurver frem til den lille havn, og da videre op ad bjerget, hvor der ligger både hoteller og residenser. Fabelagtig er det eneste ord, man kan bruge om udsigten fra bjergsiden ud over det azurblå Adriaterhav; smukkere bliver det ingen steder.

I Labin findes et pænt udvalg af butikker, barer og restauranter, mens der i Rabac stort set kun er nogle restauranter. Udflugtsmæssigt er beliggenheden ideel, idet der ad den flotte kystvej kun er 50 km til hovedbyen, Pula, i syd, og ligeledes 50 km til “Istriens perle”, det betagende Opatija i nord, hvor den østrig-ungarske højadel yndede at feriere og hvor Tito havde sin imposante sommervilla. Få km nord for Rabac ligger den lille færgehavn, Brestova, hvorfra du på en halv time kan sejle til den langstrakte ø, Cres, som i sydenden er forbundet med øen Lošinj via en meget kort bro. Disse to grønne øer er absolut et besøg værd, ikke mindst på grund af de mange fine fiskerestauranter.

Flot beliggende og skøn natur

Vi vil nok betegne Rabac (udtales Ràbats) som Istriens smukkest beliggende by. Hele området ligner en naturpark med skyggefulde pinjetræer op ad ”bjerget”, hvorfra der åbenbarer sig de mest fantastiske panoramaer over Adriaterhavet. I den nedre del af byen er der en lille havn, og herfra snor vejen sig opad til toppen af bakken, hvor man finder hoteller og ferieboliger, alle med den skønneste udsigt. Indkøb, caféer og flere restauranter finder man i det nærliggende Labin, som nås ad en stejl og snoet vej, igen med betagende udsigter. Fra Rabac har man meget fine udflugtsmuligheder, f.eks. til Istriens hovedby, Pula, til det fornemme Opatija med et væld af klassiske bygninger fra kejsertiden, eller til øen Cres fra den nærliggende havn i Brestova – den smukke overfart tager kun en halv time.

Vores mest efterspurgte feriecenter ved Rabac er den flot beliggende Camping Oliva. Den er skønt beliggende direkte ved det Azurblå hav, og tilbyder mobilhomes til rimelige priser.

Generelt hvis man tager på Kør selv ferie til Kroatien, vil du have store oplevelser både i forhold til natur, kultur og gastronomi.

Filtrér dine resultater