Atlanterhavskysten

Kør selv ferie til Atlanterhavskysten.

Den franske atlanterhavskyst er ret ukendt for de fleste danskere. Det er faktisk lidt synd, at kør selv ferie til Atlanterhavskysten ikke er blevet så populært, da denne kyststrækning har virkelig meget at byde på. For det første er der sandstrande, der kan måle sig med de bedste på den danske vesterhavskyst, altså lange, brede og med dejligt, klart badevand. Og i modsætning til vesterhavskysten er der her et antal solskinstimer, som faktisk overgår Middelhavets. Derudover finder man nogle skønne børnevenlige feriecentre samt store campingpladser på hele kyststrækningen. Det varierede landskab giver gode muligheder både for dem der vil slappe af på stranden og ved poolen, men der er også rigtig gode muligheder for aktivferie – især hvis man kan lide at cykle. Der er både lange flade strækninger, men også bjergruter nede på den sydlige del af kysten.

Ser vi bort fra Bretagne, som er omtalt andetsteds, starter kysten i Vendée-départementet og fortsætter ned til den spanske grænse lidt syd for Saint-Jean-de-Luz. Undervejs støder man, enten ved selve kysten eller lidt inde i landet, på seværdige byer som La Rochelle, Bordeaux og Biarritz.

Også Médoc-halvøen er at finde på Atlanterhavskysten. Den større badeby, Biarritz var tidligere de europæiske kongehuses foretrukne feriested, hvilket byen stadig bærer spor af. Og her begynder Baskerlandet, som strækker sig langt ind i det nordøstlige Spanien; det er et område med eget sprog (hvis rødder fortoner sig i tidernes tåger), en egen kultur, en egen gastronomi og en meget stærk identitetsfølelse. Hvis du vil på kør selv ferie til Atlanterhavskysten i Frankrig tilbyder vi både ferieboliger og mobilhomes på store dele af kysten.

Filtrér dine resultater