Gardasøen

Kør selv ferie til Gardasøen

Danskernes første og mest elskede kør selv ferie destination i Italien er Gardasøen! Hvilket der så også er mange gode grunde til. For det første er Gardasøen vor nærmeste kør selv destination med ”rigtig” sol-og-varme område, hvortil kommer, at der er ualmindeligt smukt med høje bjerge, som fra den nordlige ende af søen langsomt skråner ned mod de flade, men alligevel charmerende landskaber mod syd.

Hyggelige byer ved Gardasøen

Hvis du tager på Kør selv ferie til Gardasøen, finder du I modsætning til mange andre feriemål i Italien her ingen kunstigt anlagte turistbyer, men derimod et væld af uimodståelige småbyer, hver med et autentisk historisk centrum, hvor man kan slentre rundt sammen med de lokale og nyde de mange butikker, barer og restauranter. Og ja, der er mange turister – men af ovennævnte årsager! Hovedbyen er Riva del Garda helt oppe på nordspidsen, og hvad enten man kører ned ad vestbredden eller østbredden, så finder man søens øvrige byer som perler på en snor: Limone, Desenzano, Manerba, Lazise, Bardolino og Peschiera for blot at nævne et par stykker.

Gardasøens Syd/Øst side

Gardsøens sydside er især populært blandt børnefamiliernes kør selv ferie. Her finder man nemlig små badestrande samt man finder et stort udvalg af både store og små campingpladser med mobilhomes. Disse campingpladser ved Gardasøen er utrolig populære, især i børnenes skolesommerferie. Udover campingpladser finder man dog også nogle små hyggelige hoteller, samt der er feriecentre med kvalitets ferielejligheder. En anden grund til at Gardasøen sydøstlige del er så populært blandt børnefamilier skyldes også den store forlystelsespark Gardaland som er beliggende tæt ved Peschiera del Garda. Gardaland er en af Europas største forlystelsesparker og man kan nemt bruge flere dage i parken.

Det betyder så, at udflugtsmulighederne er uudtømmelige, inklusive i øvrigt Verona med den berømte arena, og den mindre kendte Brescia, som også er en arkitektonisk skønhed. En anden mulighed er en sejltur med en af bådene, som forbinder byerne på hhv. øst- og vestsiden. Er man til windsurf, er bugten ud for Torbole verdenskendt for de ideelle surfingforhold

Gastronomisk er Gardasøen lidt atypisk for Italien. Nærheden til Østrig gør, at der tilbydes mange mellemeuropæiske retter som wienerschnitzel, ”knödel” o.l., men de fleste restauranter kan også byde på grillede ferskvandsfisk fra søen samt naturligvis også ”importerede” skaldyr og saltvandsfisk fra Adriaterhavet. Man går i hvert fald ikke sulten fra bordet.

Ferieboliger ved Gardasøen

Gardasøen tilbyder både et stort udvalg af campingpladser, ferieboliger og hoteller. Vi har hos 1 Step Away fundet nogle skønne ferieboliger både i den sydlige men også i den nordlige del af Gardasøen, hvor priserne er noget billigere. Er I til flot natur og skønne udsigter er området ved Tignale måske et godt alternativ til det livlige Lazise og Peschiera del Garda. I Tignale tilbyder vi hotel og ferieboliger i La Rotonda til meget rimelige priser.

Skal du på kør selv ferie til Gardasøen, kan du altid holde øje med vejret på YR: https://www.yr.no/sted/Italia/Lombardia/Lago_di_Garda/

Filtrér dine resultater