Alsace

Kør-selv-ferie til Alsace

Alsace er beliggende i det nordøstlige Frankrig og grænser op til både Tyskland mod øst og Schweiz mod syd. Regionen er særlig kendt for sine kvalitetsvine som Riesling og Chardonnay, samt det kulinariske med især oste og ”nationalretten” choucroute – en heftig sag med surkål, løg, tre slags svinekød og meget andet. 


Regionen er grøn og frodig med store vinmarker i det smukke, bakkede landskab og har et behageligt klima i sommerhalvåret. Her finder man et utal af små, charmerende byer og gode muligheder for cykel- eller vandreture i de flotte omgivelser. Alsace byder også på mange historiske oplevelser bl.a. i regionens største by, Strasbourg, hvor man kan opleve den 100 år gamle katedral Notre-Dame, mange smukke bindingsværkshuse og det charmerende kvarter omkring floden Ill. Glemmes skal ikke et stort udvalg af topklasse restauranter, heriblandt flere med Michelin-stjerner. Også de to andre, større byer i Alsace, Colmar og Mulhouse, har masser at byde på med f.eks. enestående jernebane- og bilmuseer.

Ferielejligheder og hoteller

I Alsace tilbyder vi ferielejligheder og hoteller i bl.a. Bergheim, Colmar og Eguisheim. I Bergheim kan vi især fremhæve Résidence Le Domaine des Rois, der byder på hyggelige lejligheder til fornuftige priser. Residencen ligger blot 300 m fra centrum, hvor man finder et udvalg af restauranter, cafeer og butikker. Generelt kan beliggenheden ikke blive meget bedre midt på den berømte ”vinrute”. 

I den hyggelige by Colmar kan vi anbefale det hyggelige Aparthotel la Rose d’Argent, der er beliggende ca. 200 m fra centrum. Byen er berømt for dens hyggelige kanaler samt de mange smukke bindingsværkshuse. Colmar er en af Alsace’s hovedbyer og er også beliggende på vinruten. Du finder et bredt udvalg af hyggelige butikker, restauranter og cafeer samt mange smukke bygninger som f.eks. Maison Pfister samt klosterkirken Saint-Martin. Prøv gerne restauranten på Hotel Bristol på jernbanepladsen – det er her, byens spidser mødes til frokost i de fornemme lokaler.Filtrér dine resultater