Istrien

Kør selv ferie til Istrien i Kroatien

Halvøen Istrien, hvor den allernordligste del tilhører Slovenien og resten Kroatien, er det mest populære ferieområde i Kroatien for udenlandske turister. Dels fordi det er det område, der ligger nærmest for nordeuropæiske turister, dels fordi der er utroligt smukt og dels fordi badevandet er krystalklart.

Det sidste skyldes fraværet af sandstrande, således at badning foregår fra stenstrande, klipper eller betonmoler. Det indre af Istrien er bjergrigt og meget grønt med et væld af søvnige middelalderlandsbyer, som oser af charme og ro.

Populære feriebyer med lejligheder og campingpladser

Den vestlige del af halvøen er turisternes foretrukne, da der her findes de bedste strande og de mest attraktive feriebyer. Disse har dog alle meget velbevarede historiske centrummer med præg af den indflydelse, som Venedig har haft på området.

Hovedbyen er Pula, som ligger på Istriens sydspids, og som er såvel en vigtig havneby som en historisk vigtig by med en af Europas mest velbevarede romerske arenaer, hvor der om sommeren afholdes diverse aktiviteter som koncerter og skuespil. Du vil nyde den imponerende hovedplads med flotte bygninger, og den lange gågade med butikker, barer og restauranter. I Pula tilbyder vi mange campingpladser og ferielejligheder. Vores mest populære feriecenter ved Pula er det skønne Aparthotel del Mar. Vores mest efterspurgte campingplads i Pula er den store børnevenlige campingplads Camping Bi Village.

Porec er også en dejlig by i Istrien at holde ferie i, og kaldes ofte for Istriens hovedstad. Der findes et par hoteller i centrum af Porec, men de fleste indkvarteringsmuligheder ligger nord og syd for byen. Fra mange af disse er det muligt at spadsere ind til centrum ad smukke stier langs havet. Der findes mange kendte feriesteder ved Porec f.eks. den kæmpe store campingplads Camping Lanterna samt det flot beliggende feriecenter Laguna Bellevue.

Man kan heller ikke undlade at nævne Umag, der også er en ideel feridestination, trods den er den mindste af Istriens kystbyer, men alligevel meget charmerende, og med nogle gode campingpladser og ferielejligheder. I Umag ligger bla. den populære Camping Park Umag, som vi anbefaler især til børnefamilier.

Værd at se i Istrien

Fra nord og ned mod Pula finder man flere andre middelalderbyer som Umag, Novigrad, Poreč, Vrsar og Rovinj. Vælger du at holde ferie på Istrien, vil du også nemt kunne besøge den utroligt smukke italienske grænseby, Trieste, og Europas uden diskussion flotteste drypstenshuler i slovenske Postojna – det tager halvanden time at komme igennem grotterne dels med et lille tog og dels til fods. Husk at tage varmt tøj med!

I øvrigt er Istrien officielt tosproget kroatisk / italiensk, hvorfor du ser byskilte, hvor der står: Umag / Umago, Novigrad / Cittanova, Poreč / Parenzo, Vrsar / Orsera, Rovinj / Rovigno og Pula / Pola. På hoteller og feriekomplekser er der altid engelsktalende personale. Priserne på indlogering nærmer sig det øvrige europæiske niveau, mens restauranter og supermarkeder stadig er rimelig i forhold til nordeuropæisk niveau.

Planlægger du en kør selv ferie til Istrien kan du altid holde dig opdateret om vejret via YR: https://www.yr.no/sted/Kroatia/Annet/Istria/

Filtrér dine resultater