Bibione

Kør selv ferie til Bibione 

Bibione danskernes helt klare favorit kør selv destination på den italienske Adriaterhavskyst, hvilket der er flere årsager til. Først og fremmest byder byen på kystens absolut bedste sandstrand; den er flere kilometer lang, meget bred og skråner blidt ned i vandet, således at den er særdeles børnevenlig. Der findes betalingsfrie afsnit, men for det meste er stranden delt op i private afsnit, hvor man betaler for liggestole og parasoller.

Ferieboliger og campingpladser i Bibione

1 Step Away tilbyder et stort udvalg af børnevenlige campingpladser og ferieboliger. Til flere af vores ferieboliger i Bibione er der dog tilknyttet den såkaldte strandservice, som betyder, at lejen inkluderer en parasol og to liggestole, ligesom der fra flere af feriestederne går en gratis shuttlebus til stranden. Bibione er også på anden måde ikke så lidt af et paradis for børnefamilier: Den lange hovedgade, som om aftenen omdannes til gågade, er spækket med kaffebarer, isbarer, dejlige restauranter og alskens butikker med tøj, sko, strandudstyr, souvenirer og meget andet.

Du kan nyde det lækre italienske køkken til humane priser, hvad enten du er til fisk og skaldyr, møre bøffer, klassiske wienerschnitzler eller et kæmpe udvalg af pizzaer, som især børnene er vilde med. Og mon ikke børnene også vil sætte pris på de fristende isbarer med alskens smags- og farveudgaver – italiensk is er simpelt hen verdens bedste! For at fuldende billedet findes der en stor forlystelsespark, diskoteker og velforsynede supermarkeder med et udvalg, som gør vore hjemlige supermarkeder til skamme.

Vi kan nævne nogle vest populære ferieboliger her: Børnevenligt feriecenter og nok et af de eneste steder i Bibione med vandrutsjebaner.
Villaggio Planetarium Resort: Børnevenligt feriecenter og nok et af de eneste steder i Bibione med vandrutsjebaner.
Valbella: Stort feriecenter som i årtier har været et af danskernes favoritsteder i Bibione.
Villaggio Lido del Sole: Beliggende ca. 2,5 km. fra centrum Bibione. Hyggeligt feriecenter i gåafstand til stranden, hvor du får meget for pengene.
Camping Villaggio Turistico Internazionale: Flot og meget velfungerende campingplads. Ikke helt billigt, men mange ting er inkluderet i opholdet.

Besøg den populære by Venedig

Når du er på kør selv ferie, skal du sikkert også på udflugt et par gange i løbet af ferien. Der er kun ca. 90 km til sagnomspundne Venedig, hvor du kan sejle i gondol på kanalerne (dyrt, men underholdende), drikke en espresso på den smukke Markusplads (også rævedyrt, men gør det én gang i livet) eller blot slentre rundt og blive betaget af byens helt specielle arkitektur. Skal du have noget at spise, så søg væk fra turistmylderet og find en listig, lille restaurant, hvor de lokale kommer: Du spiser bedre og betaler mindre!

Ca. 50 km i modsat retning fra Venedig finder du den oversete, men meget flotte by, Trieste. Kør ad den smukke kystvej hertil fra Monfalcone, og du bliver belønnet med nogle vidunderlige panoramaer, bl.a. helt over til den slovenske og kroatiske halvø, Istrien. I Trieste finder du en helt anden arkitektur end i Venedig. Her er der statelige, neoklassiske bygninger fra byens fortid under Østrig-Ungarn, ligesom den slovenske indflydelse også er tydelig (byen ligger på grænsen til Slovenien og har flere gange skiftet ”nationalitet”).

Den store plads, Piazza Unità, åbner sig mod havnen og er en af Italiens flotteste pladser, hvor du også finder den historiske Caffè San Marco, som du ikke må gå glip af. En helt særskilt oplevelse er den sanfrancisco-lignende sporvogn, som fra det centrale Trieste arbejder sig møjsommeligt op til grænsebyen Opicina og byder undervejs på storslåede udsigter over Trieste og Adriaterhavet. Sporvognen kørte i løbet af sommeren 2014 og fortsætter forhåbentlig i fremtiden.

Herudover er der et væld af mere eller mindre kendte kunstbyer som f.eks. Padova, Treviso m.fl., som alle er inden for bekvem afstand fra Bibione.

Filtrér dine resultater