Porec

Kør-selv ferie til Porec i Kroatien. 

Porec kaldes for Istriens turisthovedstad, da byen byder på alt, hvad man kan forlange af faciliteter: En smuk havnefront, talrige smalle gader udlagt som gågader, kirker, museer, et stort antal butikker med barer, restauranter og spændende butikker, og en livlig atmosfære, når lokale og turister blandes i de lune sommernætter.

Det er i det historiske, venezianske centrum, at folk flokkes for at opleve det fantastiske middelaldermiljø, som trods de turistmæssige tilbud stadig har bevaret sin oprindelige charme. Der er så meget at se og opleve, at to dage aldrig bliver ens i denne skønne by. Umiddelbart uden for centrum er der en flot lystbådehavn med tilhørende havnepromenade, hvor man også finder fine restauranter. Samme sted udbydes der forskellige udflugter på havet, f.eks. med en båd med glasbund til iagttagelse af undervandslivet, eller en fisketur med frokost ombord på en lokal kutter. En dagstur til Venedig med flyvebåd er også en mulighed.

Der findes et par hoteller i centrum, men de fleste indkvarteringsmuligheder ligger nord og syd for byen. Fra mange af disse er det muligt at spadsere ind til centrum ad smukke stier langs havet. Der findes mange kendte feriesteder ved Porec f.eks. Den velfungerende campingplads Camping Bijela Uvala eller den kæmpe store campingplads Camping Lanterna samt det flot beliggende feriecenter Laguna Bellevue

Få km syd for Poreč finder man den smukke, lille by, Vrsar, som minder en del om Rovinj (se denne) med dens store domkirke på toppen af bakken med en fabelagtig udsigt over byen og skærgården. Her afløser den ene restaurant den anden langs den imponerende lystbådehavn med nogle af de største yachts, som ligger fortøjet som flydende paladser.

Filtrér dine resultater