10 børnevenlige attraktioner ved Gardasøen

10 børnevenlige attraktioner ved Gardasøen

Gardasøen er en evigung og meget populær destination for kør-selv folket, der gerne vil til Italien. Her er meget at byde på, ikke mindst for børnefamilierne, og særligt i den sydlige del af søen. Vi har samlet vores bud på de 10 bedste attraktioner ved Gardasøen og omegn særligt henvendt til børnefamilier.

  1. Gardaland Adventure Park – Norditaliens nok mest populære forlystelsespark

Gardaland Adventure Park er en stor forlystelsespark på 445.000 m2 med flere end 30 forlystelser beliggende tæt på søen, og er et must for børnefamilier at opleve. Gardaland ligger imellem Lazise og Peschiera og består af flere dele: Gardaland Park, Gardaland Sea-Life Aquarium og Gardalands hoteller, som er et must at besøge, hvis man vil have den fulde Gardaland oplvelse. Her er noget for børn i alle aldre, og alle gæster får en oplevelse, de sent vil glemme. Forlystelsesparken besøges årligt af omkring 3 millioner mennesker og især i højsæsonen kan der være ret tætpakket.
Gardalands hoteller består af Gardaland Adventure Hotel og Gardaland Hotel Resort og er beliggende side om side små 2 km fra selve Gardaland.

Gardaland Adventure Park

Gardaland Adventure Park

  1. Caneva World Aquapark – Stort vandland

Caneva World består af to dele: Movieland og Aquapark. Caneva Aquapark er et meget familievenligt vandland på ca. 100.000 m2 . Her er alt fra store vandrutsjebaner til børnebassiner og vandlandet er helt sikkert et besøg værd, hvis man er i området. Caneva World parkerne er beliggende ca. 3 km syd for Lazise, og ca. 3 km nord for Gardaland.

  1. Caneva World Movieland – Forlystelsespark med Hollywood tema

Movieland Hollywood Park er den anden del af Caneva World, og er en temapark med ægte Hollywoodstemning i form af forlystelser med temaer fra film, skuespillere, stuntmænd, piloter og meget mere. Her er underholdning for både store og små, og forlystelser med temaer med alt fra gys til action. Parken arrangerer derudover forskellige shows i løbet af sommeren.

  1. Parco Natura Viva – Safaripark og zoo

Parco Natura Viva er en todelt safaripark og zoo med mere end 250 forskellige dyrearter. I den første del, kaldet Safari Park, ankommer man i bil, og kan køre rundt inde i parken og se de forskellige dyr. Den anden del, kaldet Fauna Park, kan man kun opleve til fods. Parco Natura Viva ligger lidt godt 7 km sydøst for Lazise, og kan nås i bil på ca. 10 min.

Hjorte i Parco Natura Viva
3 hjorte der græsser fredeligt i Parco Natura Viva
  1. Giardino Botanico – Heller Garden – Botanisk have

Heller Garden er en 10.000 m2 stor botanisk have med en næsten magisk atmosfære. Her er der mulighed for at opleve botaniske arter fra hele verden – fra alperne til Himalaya, fra Mato Grosso til New Zealand, fra Japan til Australien og fra Canada til Afrika. Heller Garden finder man i byen Gardone Riviera på Gardasøens vestbredde ca 5 km nord for Salò. Gardone Riviera er kendt for sine haver, der er bygget i terrasser i det 20. århundrede, og er bestemt også et besøg værd. Ønsker man at campere i området, kan man køre et par kilometer yderligere nordpå til den hyggelige by Toscolano, hvor den hyggelige Camping Toscolano byder velkommen.

Heller-Garden
Heller Garden har mange smukke statuer, der er placeret rundt i haven
  1. Sejltur og vandsport på Gardasøen

Man har ikke oplevet Gardasøen på nær hånd, hvis man ikke har været ude at sejle på den. Der er mange forskellige muligheder for sejlads på Gardasøen, blandt andet i speedbåd, kano eller på vandcykel. Er man til vandsport, er der også rig mulighed for dette mange steder. I den nordlige del af Gardasøen udbydes mange forskellige vandsportsaktiviteter, blandt andet windsurfing, dykning og forskellig slags sejlsport, men også i den sydlige del kan man finde forskellige former for vandsport for hele familien, blandt andet på kysten ved Lazise. Udbydere for de forskellige vandsportsaktiviteter og udlejning af både kan findes på mange af Gardasøens strande.

  1. Dagstur til Verona – Hjemby for Romeo og Julie

Der er mange udflugtsmuligheder til større byer ikke langt fra Gardasøen. En køretur til Verona, der ligger ca. 30 km fra Peschiera del Garda, gøres på ca. 35 minutter i bil. I Verona er der et hav af historiske seværdigheder, blandt andet den berømte balkon fra Romeo og Julie. Den store romerske arena, Arena di Verona, er en af verdens mest berømte operascener, hvor der i de lune sommeraftener opføres elskede operaer som Aida, Carmen og Turandot. Der er en helt speciel atmosfære under disse forestillinger og man skal være ude i god tid for at sikre sig billetter. Kalender over forestillinger samt køb af billetter kan findes her. Verona har også et hav af familievenlige restauranter med menuer, der byder på lidt af hvert.

Arena di Verona
Arena di Verona – En af verdens mest berømte operascener
  1. Monte Baldo

Monte Baldo er et imponerende, 1758 m højt bjerg beliggende i den nord-østlige del af Gardasøen, med en fantastisk panoramaudsigt over søen. Man kan nå Monte Baldo med en svævebane fra den charmerende by, Malcesine, der ligger direkte ned til Gardasøen. Opstigningen er 4 km lang i en kabine, der drejer rundt, så man får hele udsigten med. Det er også muligt for vandreentusiaster at bestige bjerget til fods via en gårute eller tage et stykke af vejen i bil og gå det sidste stykke. Læs mere her om svævebanen og opstigningen. Er man på udkig efter et hotel i Malcesine kan vi anbefale Ariston Eco Hotel, der ligger i gåafstand til den gamle bydel i Malcesine og til Gardasøen.

Svævebane til Monte Baldo
Opstigningen i svævebane til Monte Baldo
  1. Dejlige børnevenlige strande

En ferie ved Gardasøen byder på mange oplevelser, og ikke mindst muligheden for at bade fra en eller flere af de mange dejlige strande. Søen havde oprindeligt ikke sandstrande, og disse er derfor kunstigt skabt, nogle med sand taget fra Adriaterhavet. De mest børnevenlige strande ligger generelt i den sydlige del af Gardasøen, da det er her, der er mest lavvandet, hvorimod strandene i nord, har vand der er dybere og koldere. En af de mest populære strande er Punta San Vigilio, som ligger lige nord for Garda by. Mod vest, i Toscolano, er der en flad og børnevenlig strand kaldet Lido di Toscolano, som også er værd at nævne.

  1. Sirmione – en oplevelse i særklasse

Den ældste af gardabyerne er Sirmione, en by, der kan spore sine rødder helt tilbage til 4.000 år f.Kr.! Allerede fra 1.000 år f.Kr. blev Sirmione et yndet udflugtsmål for rige familier fra Verona og omegn, mens romerne, der også satte pris på byen, byggede et kæmpe forsvarsværk omkring den, og sporene efter dette findes stadig. I det 13. årh. byggedes Scaliger-slottet, som består den dag i dag og som er byens hovedattraktion. Den gamle by ligger for enden af en smal landtange ud i søen og inde i selve middelalderbyen findes der butikker og restauranter for enhver smag, og her er der virkelig trængsel i højsæsonen. Er man på udkig efter en campingplads nær Sirmione kan vi anbefale Camping Village San Francesco, som er en meget familievenlig campingplads.

Sirmione Gardasøen
Sirmione i den sydlige del af Gardasøen