10 børnevenlige attraktioner i Kroatien

  1. Aquapark Istralandia – Kroatiens største vandland

Aquapark Istralandia Kroatien
Aquapark Istralandia

I det grønne Istrien, mellem Umag og Porec, finder du den skønne og kendte Aquapark Istralandia. Det er et kæmpe vandland med vandrutsjebaner i alle kategorier, bassiner, legepladser, restauranter og barer. Hver dag er der noget nyt for børnene at prøve, såsom at deltage i forskellige sportsturneringer, få undervisning i dans og give den gas på diverse koncerter. Istralandia har den største ”bølgepool” blandt middelhavslandene med hele 2.500 kvadratmeter og 20 vandrutsjebaner, som tilsammen har en længde på 1,2 kilometer. Bor du på Camping Zelena Laguna, Camping Lanterna eller Camping Bijela Uvala, er du og dine børn ikke langt fra vandlandet.

Den 81.000 kvadratmeter store Aquapark vandt tilbage i 2014 præmien for det bedste entreprenør-projekt, kåret af “13th Best Amusement Parks Award Ceremony” i Rom. I 2016 blev Aquapark Istralandia rangeret som det femte bedste vandland ud af mere end 300 vandlande. Dette blev vurderet af 34 internationale dommere fra “International Association of Amusement Parks and Attractions” i Barcelona.

Når dette er sagt, er Istralandia en oplagt oplevelse med mange aktiviteter til dig og dine børn.

  1. Plitvice Nationalpark – Tusindvis af vandfald

Plitvice Nationalpark

Hvis du elsker at opleve vild og smuk natur og søger noget ud over det sædvanlige, er Plitvice Nationalpark noget for dig. Det er helt klart en oplagt mulighed, hvis man er i Kroatien. Nationalparken imponerer og overrasker både de små og de store, med de tusindvis af vandfald i forskellige størrelser og placeringer. Plitvice nationalparken, som er en af de ældste og største naturparker i Kroatien, blev grundlagt tilbage i 1949 og blev en del af UNESCO 30 år efter, i 1979. Plitvice dækker et område på hele 296 kvadratkilometer eller 30.000 hektar.

Nationalparken har mere en 1 million besøgende årligt. Måske er du den næste gæst?

  1. Dinopark Funtana – Oplev dinosaurer i Kroatien

Dinopark Funtana

Midt i hjertet af Istrien finder du Kroatiens første og eneste dinosaurpark, Dinopark Funtana. I parken bevæger du dig ihærdigt rundt i skoven og oplever de historiske dinosaurer. Mange taber ligefrem pusten over den meget realistiske atmosfære, når man vandrer gennem skoven i parken. Dette er klart en oplevelse, som både de store og de små kan nyde.

Dinopark Funtana byder på en lang række aktiviteter og oplevelser til dig og dine børn. Show Arena’en byder på daglige shows med forskellige cirkus-optrædener, spisemuligheder og en legeplads til børnene. I kan også lade børnene lege i mini-forlystelsesparken, hoppe på trampolin og ride på ponyer og de farlige dinosaurer, eller skyde dem! Ja du læste rigtigt: det er muligt at skyde dinosaurerne på dino-skydebanen.

Sidst men ikke mindst kan du prøve nogle af karrusellerne såsom karrusel Dragon Coaster eller opdag fossiler og vær med til at analysere dem.

  1. Krka Nationalpark – Overvældende natur

Krka Nationalpark

Krka er kendt for  Nationalpark Krka, også kaldet mini Plitvice. Dette er en oplevelse, du sent vil glemme. Med dens skønne atmosfære, flere betydningsfulde økosystemer og smukke vandfald, er Krka en oplagt oplevelsefor hele familien. Krka-floden er 72,5 kilometer lang, med udspring og vandfald fra Dinara bjergene og har et totalt fald på 242 meter.

Krka nationalparken dækker et areal på hele 109 kvadratkilometer og giver dig muligheden for at opleve nogle af de 820 plantearter og 220 dyrearter, som findes inden for området. Så tag en heldagstur hertil med familien og få taget en masse gode, mindeværdige billeder til samlingen.

Bor du på Camping Solaris, er du og dine børn ikke langt fra Krka nationalparken.

  1. Vild med Game of Thrones? Oplev King’s Landing I Dubrovnik

DuDubrovnik

Hvis du er ellevild med den populære serie, Game of Thrones, kan du i Dubrovnik gå gennem gaderne i King’s Landing. Du kan drage på eventyr i Lovrijenac Fortet, hvor Red Keep holder til. Attraktionen er primært besøgt af fans af Game of Thrones-serien, men er stadig oplevelsen værd, fan eller ej. De smukke slotte og udsigten derfra er nydelig og skøn.

Dubrovnik, også kendt som Ragusa, er et af de mest attraktive og besøgte turiststeder i Dalmatien. Dubrovnik byder på en masse spisemuligheder, hvor du kan opleve den kroatiske madkultur. Tag en heldagstur dertil og oplev de mange smukke seværdigheder som byen byder på, og sæt dig ind i Game of Thrones-verdenen.

  1. Oplev hovedstaden Zagreb – Heldagstur for hele familien

Tag de små i hænderne og tag afsted til I I Kroatiens hovedstad, Zagreb, skal I give jer god tid og gå ned i tempo. Oplev gaderne, kulturen, udsigten, arkitekturen og den smukke natur alt i et. Nyd en masse kroatisk streetfood og husk at få drukket en masse koldt og spise en is eller tre for at kunne holde til at være i varmen. Få dig selv og børnene ombord på tandhjulsbanen og drag til den øvre del af Zagreb, kaldet Gornji Grad. Her kan i fuldende jeres dejlige dag i hovedstaden med udsigten over hele byen fra Vidikovac Zagreb Eye, hvilket er en fantastisk oplevelse.

  1. Oplev Kroatiens mest besøgte ø, Hvar

Øen Hvar er den mest besøgte ø i Kroatien og dette er der en god grund til. Mange bliver overraskede over øens skønhed. Øen er så attraktiv at den lokker selveste Beyoncé dertil, samt børnefamilier, campingelskere og unge partyrockers. På Hvar kan du nyde den fantastiske havnepromenade og solnedgang, du kan drage på eventyr på Fortica Spanjola – fortet fra det 16. århundrede – og opleve fangekælderen nedenunder. Tag de små med og oplev den gamle by, Stari Grad. Hvar har en masse at byde på til hele familien.

  1. Solaris Aquapark Dalmatia i Sibenik

Bor du på Camping Solaris, er det oplagt at tage dine børn i hænderne og tage den meget korte tur hen til Solaris Aquapark Dalmatia. Det er et superfint vandland beliggende i byen Sibenik, lige ved siden af campingpladsen Camping Solaris. Vandlandet Solaris byder på mange vandrutsjebaner for børnene såsom fortet Aqua Rain Fortress, Lazy River, jacuzzies og Kids Zone.

  1. Makarska Riviera – Kroatiens bedste strande

Hvis du og dine børn til strandlivet, så er Makarska Riviera noget for jer. Omkring 80 kilometer syd for byen Split finder du den 60 kilometer lange og smukke riviera, som har navn efter byen Makarska, med nogle af de bedste strande i Kroatien. Her kan du og dine børn udforske en af de mange strande langs denne strækning og nyde en hel dag dér, med den eneste udfordring at finde den strand som tiltaler jer mest. På Makarska Riviera befinder du dig blandt nogle af de mest luksuriøse hoteller og feriehuse beliggende ud til vandet. I den hyggelige by er der masser af gode barer og restauranter at vælge imellem, og dermed muligheden for at opleve den kroatiske madkultur.

  1. Glavani Park i Barban – Mærk adrenalinen

Eventyrpark Kroatien

Leder du og dine børn efter en eventyrlystig oplevelse, hvor I kan presse jer selv over grænsen, er Glavani Park noget for jer. Denne eventyrpark byder på mange udfordringer såsom klatreture oppe i 10 meters højde, svinge med på den store gynge i 11 meters højde eller hoppe fra 20 meters højde.
Det er den perfekte park til at få gang i ferien på, fyldt med adrenalin og oplevelser, idet du ihærdigt prøver på at presse dine egne grænser og udfordre dig selv både fysisk og psykisk.